Published Nov 16, 21
11 min read

Zuid-afrika Reizen Incl Kruger Park

Het Kruger Park staat vooral bekend om de ‘Big Five’ en er is een redelijk grote kans dat je ze alle 5 zult spotten, hoewel het zien van een luipaard vaak wat lastiger is. Het Kruger Park strekt zich uit over twee provincies in Zuid-Afrika, Mpumalanga en Limpopo. Kruger is groter dan enkele kleine landen in Europa, het is groter dan de Serengeti National Park en ligt op slechts minder dan twee miljoen hectare beschermd natuurgebied.

Mlilwane of Hlane Nationaal Park Een vakantie in Zuid-Afrika wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan Swaziland (Drakensbergen). Dit is een koninkrijk dat volledig door Zuid-Afrika wordt omringd. In Swaziland zijn enkele natuurparken te vinden waarvan het oudste het Milwane natuurreservaat is. Milwane ligt in de prachtige Ezulwini Vallei wat ook wel 'Valley of Heavens' wordt genoemd.

Zuid-afrika Vakantie - Meer Dan 20 Reizen - Travelworlda. kan vinden: nijlpaarden, zebra’s, luipaarden en buffels. Tsitsikamma Nationaal Park Tsitsikamma kent een enorme verscheidenheid aan flora (‘fynbos’), fauna (otters, verschillende soorten antilopen, apen en zeer veel vogelsoorten) en inheems bos (‘stinkhout’). Daarnaast worden voor de kust niet zelden walvissen en dolfijnen gesignaleerd. Je kunt hier diverse prachtige wandelingen maken, bijvoorbeeld een gedeelte van de Ottertrail langs de kust of door het achterliggende dichte oerbos.

Hluhluwe Umfolozi nationaal park Dit is een groot en ongelooflijk prachtig park met golvende heuvels. Het noorden van het park is ruig en bergachtig met bossen en graslanden, terwijl het zuiden en westen golvend is. Samen hebben deze twee wildparken meer dan 96, 000 hectare aan grond, de wilde dieren zijn te Het park bestaat uit een enorme diversiteit aan flora en fauna en is vooral bekend voor het behoud van de zwarte en witte neushoorn.

Stijlvolle, Luxe Reizen Op Maat Naar Zuid-afrika - African Luxury

Hluhluwe Umfolozi is de thuisbasis van (1. 600) witte neushoorn en (370) zwarte neushoorn, dit zou inhouden dat je zeer waarschijnlijk één of beide soorten te zien krijgt. Het park bevat ook de Big Five; buffel, olifant, leeuw en luipaard, evenals vele andere soorten, waaronder blauwe gnoes, zebra's, giraffen waterbokken, nyala, kudu, bushbuck, wrattenzwijn, cheeta, hyena en jakhals plus ongeveer 24.

St. Lucia Wetlands park St. Lucia ligt midden in een uniek gebied van wetlands langs de kust van de Indische Oceaan. Dit is een beschermd natuurgebied met een enorme diversiteit aan fauna met als bekendste bewoners krokodillen en nijlpaarden. Deze imposante dieren zijn het best te zien tijdens een ontspannen boottochtje over Lake St.

Safari Zuid Afrika Beste Tijd - Vinden

Drakensbergen In de Drakensbergen liggen meerdere nationale parken en je kunt hier dan ook prachtige wandelingen maken. De hoogste piek is de Mont-aux-Sources, ‘berg van bronnen’, met een hoogte van 3282 meter. Hier valt de Tugela Rivier honderden meters naar beneden op weg naar de 330 kilometer verderop gelegen Indische Oceaan.

Steden Zuid-Afrika Zuid-Afrika kent naast een overweldigend mooie natuur ook diverse sfeervolle steden, die zeker een bezoek waard zijn. Stellenbosch Stellenbosch, de “Eikenstad”, werd door gouverneur Simon Van der Stel in 1679 gesticht en ligt in een prachtige en vruchtbare vallei. Het is na Kaapstad de oudste stad in Zuid-Afrika en wat architectuur betreft minstens zo aansprekend.

Beste Reistijd Zuid-afrika

Beste reistijd Zuid-Afrika - safari-planner.comBeste reistijd Zuid-Afrika? Accurate info over beste reistijd Z-A


Kaapstad Kaapstad is een hypermoderne, trendy en gezellige stad waar je uitstekend kunt winkelen of met een drankje vanaf een terras in het beroemde ‘Waterfront’ naar de bezigheden in de haven kunt kijken. ’s Avonds kun je de heerlijke Kaaps-Maleise keuken proberen, genieten van de Kaapse wijnen en een dansje wagen in één van de vele Afrikaanse of Westerse clubs.

Hier worden, als resultaat van de vruchtbare grond en het mediterrane klimaat, de beste wijnen van Zuid-Afrika geproduceerd. Het is een gebied met indrukwekkende bergen, vruchtbare groene valleien, wijngaarden en boomgaarden vol fruit. Kenmerkend zijn de landhuizen in de zeer herkenbare Kaaps-Hollandse stijl. De wijnstreek ligt op ongeveer 30 minuten rijden van Kaapstad en is zeker een bezoekje waard! Bekijk onze reizen naar Zuid-Afrika per reissoort: .

Beste Reistijd Zuid-afrika En Weer Zuid-afrika

Krugerpark   Alle tips, reviews en reizen vind je op Afrika.nl10-daagse rondreis Kruger Park & eSwatini (Rondreis) - Zuid-Afrika - Swaziland TUI


Het weer in Kaapstad en aan de Westkaap is het hele jaar door aangenaam, waardoor het met name in de zomer ideaal is voor een zonnige vakantie. Geen bloedhete dagen, maar heerlijk zomerse temperaturen met altijd dat verkoelende briesje. Regen zal je in de Kaapse zomer zo goed als nooit tegenkomen.

Dat is aan de oostkant bij Boulder’s Beach, Muizenberg en Simon’s Town een stuk aangenamer. Hoewel de zomer officieel eind februari ophoudt, is het weer in Kaapstad en de Westkaap doorgaans tot ver in maart, zelfs april mooi en lekker te noemen. De winter in Kaapstad kan frisser zijn dan je misschien verwacht, het is er bijna nooit kouder wordt dan 10 graden.

Zuid-afrika Reizen ~ Individuele Rondreizen Op Maat

Zuid-Afrika, de regenboognatie   Impala ToursKrugerpark Zuid-Afrika - Out in Africa


Dagen met regen is er vooral in de maanden juni, juli en augustus.

Rondreis ZUID-AFRIKA, SWAZILAND EN LESOTHO - 24 dagen; Barbecuen tussen de 'Big Five' Tijdens deze rondreis door Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho kom je een ongekende variëteit aan landschappen tegen: van het eeuwig groene fynbos tot...

Vakantie Zuid-afrika: Dit Is De Beste Reistijd

Op 20 July 2018. door Irma Deenen Een reis naar Zuid-Afrika boeken is geen karweitje dat je binnen ‘no time’ even doet. Wij als reisprofessionals helpen je graag met het juiste advies. Een belangrijk onderdeel is de beste reistijd. Want als je eenmaal in Zuid-Afrika bent dan wil je ook optimaal genieten van het land.

Het zuidwesten van Zuid-Afrika is eigenlijk het hele jaar door te bezoeken. Het hangt er echter sterk van af wat je wilt gaan doen op de bestemming. Wanneer je veel waarde hecht aan lekker weer om aan het strand te liggen, dan kun je Kaapstad en omgeving het beste in december, januari en februari bezoeken.

Goedkope Vakantie Zuid-afrika 2021 - Vergelijk Pakketreizen

De seizoenen zijn in Zuid-Afrika precies omgekeerd, is het bij ons winter, is het daar zomer, en andersom. Bij een bezoek aan Kaapstad in de Zuid-Afrikaanse winter zal je dan ook een andere indruk krijgen. In juni, juli en augustus is de Tafelberg vaak ingesloten door grote wolkenvelden. En alhoewel de temperatuur zelden onder de 10 graden Celsius komt maak je in de Kaapse winter kans op flinke buien.

Bijna het hele jaar vind je hier een aangename temperatuur. Tijdens de Afrikaanse winter (in Zuid-Afrika zijn de seizoenen tegenovergesteld als dat we gewend zijn in Nederland) kun je in Johannesburg heerlijke temperaturen verwachten die rond de 20/25 graden Celsius liggen. De zomer van Johannesburg is niet bloedheet (Lesotho). De temperaturen liggen iets hoger dan in de winter, hierdoor heb je genoeg ‘puf’ om het mooiste van Johannesburg en omgeving te bezoeken.

Krugerpark Zuid Afrika - Een Onvergetelijke Ervaring Met Sable!

In deze maanden regent het vrijwel nooit, waardoor veel dieren richting meren en rivieren trekken om de dorst te lessen. Hierdoor kun jij tijdens een safari op de juiste plekken meer dieren zien. De temperatuur is bovendien ook aangenaam, rond de 25 graden Celsius. In de Zuid-Afrikaanse zomer kan het kwik stijgen tot wel 40 graden of nog warmer, het is dan ook minder verstandig om in deze tijd een safari te maken.

Rondreis Zuid Afrika & Fly Drive Zuid Afrika   TUI30 foto's die de schoonheid van het Krugerpark laten zien


Het Kruger National Park in Zuid-Afrika is wereldberoemd. Dit gerenommeerde wildreservaat is hét visitekaartje van Zuid-Afrika en in oppervlakte maar liefst de helft van Nederland! Maak hier geen snel bezoekje van, het Krugerpark verdient minstens twee of meer dagen tijdens uw reis door Zuid-Afrika. Dieren in Kruger National Park President Paul Kruger verbood in 1898 de jacht op het gebied tussen de Sabie- en Krokodilrivier.

Beste Reistijd Zuid-afrika, Hoe Is Het Weer? - Reisbrigade

Inmiddels telt het park ontzettend veel diersoorten, waaronder 147 zoogdieren, 507 vogels en 114 reptielen. Naast de Big Five leven hier bijvoorbeeld zebra’s, gnoes, giraffen, nijlpaarden en krokodillen. U kunt op eigen houtje met uw huurauto het park verkennen, het is een onvergetelijke ervaring om een leeuw, neushoorn of olifant van zo dichtbij te zien! Het Krugerpark is een overweldigend ecosysteem dat op natuurlijke wijze in evenwicht blijft.

In drie dagen rijdt u op uw gemak het hele park door en profiteert u van schone, comfortabele kampeerplekken (restcamps) om te overnachten. De meeste reizigers blijven in het zuidelijke gedeelte van het park. Dit gebied is het meest vruchtbaar, er loopt veel wild rond de Lower Sabie Road. Skukuza is een van de grootste kampeerplekken, compleet met supermarkt, winkels en een informatiecentrum en de Nkuhlu-picknickplaats met zijn ronddartelende apen is ideaal voor een pauze.

Rondreis Zuid-afrika

Bovendien vindt u hier prachtige kampeerplekken zoals Letaba met mooie chalets en rondavels en een legendarische zonsondergang vanaf het terras. Ook Olifants is populair – deze kampeerplek ligt op een heuvel en kijkt uit over de Olifantsrivier. Meer naar het noorden liggen Shingwedzi en Mopani, prettige verblijfplaatsen met zwembaden en talloze vogels.

Die laatste groep moet zeker het Kruger National Park doorkruisen om op de Pafuri-picknickplek met verrekijker in de aanslag de bontgekleurde hemel af te speuren. Bekijk onze accomodaties in het Krugerpark. Wat is de beste tijd om naar het Kurgerpark te gaan? Het Kruger National Park verbindt alle kampeerplekken, drinkplaatsen en uitkijkplaatsen door een uitstekend wegennet, maar het blijft een ongerept natuurpark.

Beste Reistijd Zuid Afrika - Wat Is De Beste Tijd Om Naar Zuid

Die prachtige vegetatie in de lente en zomer (oktober tot maart) maakt het speuren naar dieren wel wat moeilijker. Beste tijd om wilde dieren te spotten is in de kale, droge winter (juli tot september). Dan verzamelen de beesten vaak rond een drinkplaats en is de vegetatie schaarser. Parkwachten (rangers) kunnen u natuurlijk makkelijker op de flora en fauna wijzen: safariritten en wandeltochten worden dan ook dagelijks georganiseerd (Swaziland).

Expeditie Eastern Cape: 5 Beste Safari's in de Kaap van Zuid-AfrikaBouwstenen Kruger Park » individuele rondreizen Riksja Travel


Ook de reptielen van het Khamai Reptile Park en het dierenverzoringscentrum Moholoholo Rehabilitation Centre zijn de moeite waard. Een bezoek aan het Kruger National Park en zijn omgeving is een ervaring die zijn weerga niet kent.

Wanneer Is De Beste Reistijd Zuid-afrika - Evaneos

In principe kun je Zuid-Afrika het gehele jaar bezoeken, maar als je wildlife wilt spotten of aan het strand wilt liggen in Kaapstad is het verstandig om rekening te houden met het weer. Want wat is nou de beste periode om een reis naar Zuid-Afrika te plannen? Je leest alles over de beste reistijd in onderstaand overzicht.

In het noorden, westen en grote delen van het binnenland heb je te maken met een woestijn- en steppeklimaat. Langs de kust en in de oostelijke provincies spreekt men juist van een land en zeeklimaat. Oftewel: het kan in Kaapstad regenen, maar broeierig warm zijn in Johannesburg. Als je beide steden tijdens één reis combineert kan je onderweg dus met verschillende weertypes te maken krijgen.

Op Safari In Zuid Afrika

En dat is goed nieuws, want dat betekent dat je hier het gehele jaar door een mooie rondreis kan maken. November – maart, April & mei, september & oktober Juni – augustus Omdat Zuid-Afrika op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen omgekeerd ten opzichte van wat je gewend bent in Europa.

Maar let op: de zomers in Zuid-Afrika kunnen warm worden en in deze tijd valt doorgaans ook de meeste regen. Vanaf de maand november heb je steeds meer kans op een flinke regenbui en zie je het landschap met de dag groener worden. De winters in Zuid-Afrika zijn koel en droog, met uitzondering van de regio Kaapstad.

Beste Reistijd Krugerpark - Columbus Travel

Als je tijdens je reis naar Zuid-Afrika op safari gaat en wilde dieren hoopt te spotten, dan kun je het best in de maand september op pad. Het is dan droog en warm, maar nog niet zo heet dat de dieren de hele dag liggen te slapen. Bovendien is er in september nog maar weinig begroeiing, waardoor je op de grote open vlaktes meer kans hebt om in de verte een leeuw of luipaard te spotten.

Dat kan het best in Hermanus, waar de dieren zich van juni tot november met regelmaat laten zien. November tot april De Nederlandse winter is de beste periode om Kaapstad te bezoeken. Het is dan droog en zonnig, en de perfecte weersomstandigheden voor een winter escape aan de Zuid-Afrikaanse kust.

De Beste Reistijd Voor Zuid-afrika: Verschillen In Het Land

Maart & april, september & oktober Het kan aardig warm worden in Johannesburg en omgeving, maar over het algemeen gelden het voor- en najaar als de beste reistijd. Hoewel je in Kaapstad makkelijk een paar weken kunt blijven hangen, zullen de meeste toeristen Johannesburg vrij snel verwisselen voor een verblijf in het Kruger National Park, het beroemdste wildreservaat van Afrika.

Navigation

Home

Latest Posts

Stedentrip Europa Augustus

Published Dec 28, 21
8 min read

Published Nov 16, 21
11 min read